Deratizare, dezinsectie si dezinfectie: Care este diferenta?

Serviciile de deratizare, dezinsectie și dezinfectie pun de cele mai multe ori în dificultate oamenii pentru că nu cunosc prin ce se diferențiază. Prin urmare, acesta fiind printre principalele motive pentru care ajung să renunțe la a apela la firme de servicii DDD.

Care este diferența dintre deratizare, dezinsectie și dezinfectie?

Deratizarea, dezinsectia si dezinfectia se diferențiază prin tipul de probleme pe care le rezolvă și prin metodele utilizate. Deratizarea se ocupă de infestarea cu rozătoare, dezinsecția vizează insectele, iar dezinfecția rezolvă probleme legate de microorganisme, precum bacteriile și virusurile.

deratizare rozatoare

1. Ce este deratizarea?

Deratizarea este un proces de combatere și prevenire a infestării cu rozătoare, precum șoareci sau șobolani, într-un spațiu de locuit( clădiri, depozite, spații comerciale, hoteluri etc.). Acest proces este important pentru că contribuie la prevenirea răspândirii bolilor de la dăunători, protecția sănătății publice și pentru prevenirea daunelor materiale.

Procesul de deratizare presupune:

  • Identificarea infestării – Rozătoarele pot lăsa urme de excremente, mirosuri neplăcute și pagube materiale;
  • Alegerea măsurii de combatere – În funcție de gravitatea problemei, metodele de combatere pot fi: capcane cu lipici, curse cu declanșare automată, raticide, dispozitive cu ultrasunete.
  • Prevenția – În unele cazuri se pot instala grilaje care să oprească punctele de acces, fisurile pot fi sigilate pentru a nu mai pătrunde rozătoarele.

dezinsectie furnici

2. Ce este dezinsecția?

Dezinsecția este procesul de combatere și prevenire a infestării cu insecte dăunătoare, precum țânțari, gândaci, furnici, muște, purici, păduchi, viespi etc., într-un anumit spațiu. Infestarea cu insecte poate avea efecte grave asupra sănătății prin răspândirea de boli sau activarea alergiilor.

În funcție de gravitatea infestării și de tipul insectelor, măsurile de combatere pot să difere, de la tratamente chimice (insecticide, nebulizatoare, geluri) la alte metode cu capcane lipicioase sau chiar și substanțe bio-insecticide.

dezinfectie servicii

3. Ce este dezinfecția?

Dezinfecția este procesul de eliminare sau reducere a microorganismelor patogene (bacterii, virusuri, fungi) de pe suprafețe, obiecte, aer sau apă. Este o măsură crucială pentru prevenirea răspândirii bolilor și menținerea unui mediu igienic.

În funcție de patologia microorganismelor din infestare, specialiștii în servicii de dezinfectie vor acționa cu diverse metode de dezinfectare. Astfel prin dezinfecție se vor distruge toate microorganismele, iar prin procesul de curățare se vor elimina murdăria și reziduurile vizibile.

Add Comment

to top
×