Descrierea termitelor
Termitele te pot lua prin surprindere. Acestea se pot inmulti in apropierea casei tale fara ca tu sa-ti dai seama. Din pacate, orice casa (indiferent de materialul din care este construita) reprezinta un mediu optim de dezvoltare al acestora. Acestea sunt cunoscut pentru apetitul lor imposibil de stapanit. Daunele provocate de acestea pot fi semnificative.

Prevenire și combatere
Termitele subterane creeaza sisteme de tuneluri care sunt impanzite sub fundatie unei cladiri pentru acces discret si usor la o sursa de hrana. Dovada infestarii cu termite sunt prezenta tuburilor de noroi in preajma fundatiilor. Termitele pot ajunge la praguri sau alte structuri de lemn prin fisurile sau golurile din peretele fundatiei, pe sub tencuiala exterioara, prin pridvoare, terase sau trepte. De asemenea, un alt semn al infestatiei cu termite este aparitia unor mici gauri de tipul unor gauri de ac pe suprafata lemnului.
Termitele de lemn uscat sapa labirinte si tunele in mobilier si in peretii construiti din lemn. Fecalele termitelor degaja miros de mucegai. Acestea au o textura uscata si neteda, asemanatoare mucegaiului.
Va recomandam sa apelati la profesionisti pentru a afla daca va confruntati cu o invazie a termitelor si pentru a scapa de ele. Lemnul poate fi protejat cu ajutorul unor substante specifice. De asemenea, indepartarea planelor moarte, a cioturilor de lemn si alte resturi reprezinta un ajutor